Gvl Boringen Pipe Pusher

Pipe-Pusher ®

De Pipe-Pusher, octrooinummer P29271, is een leidingdrukinrichting met eindeloze transportorganen voor gebruik tijdens een intrekproces van horizontaal gestuurd boren.

Pipe–Pusher

De Pipe-Pusher is een leidingdrukinrichting die de duw- en trekkrachten op een pijpleiding reduceert bij het boven- of ondergronds transporteren. De Pipe-Pusher is door Van Leeuwen Sleufloze Technieken ontwikkeld om bij de gestuurde boortechniek (HDD) te worden ingezet om de benodigde trekkracht van de rig te reduceren, de pijpleiding in het boorgat te centreren en het gewicht van de leiding op de rollenbaan weg te nemen. Daarnaast worden onze Pipe-Pushers ingezet om pijpleidingen aan te brengen bij aanlandingen. Het boorgat is dan gemaakt met een HDD-rig die vanaf de kant een pilotboring en een zgn. push-reaming uitvoert, waarna de Pipe-Pusher de pijp in het boorgat duwt. Ook worden de Pipe-Pushers ingezet om leidingen in mantelbuizen aan te brengen, en transportleidingen te relinen.

Onze 130-tons Pipe-Pusher heeft een range van Ø219mm – Ø1420mm / 8” – 56” en gebruikt vier met profielrubber beklede tracks om zijn krachten over te brengen op de pijpleiding. De 50-tons Pipe-Pusher, met een range van Ø280mm – Ø1220mm / 11”-48”, gebruikt massieve rubber banden.

Bent u geïnteresseerd in onze technieken of heeft u vragen?