'innovators
by nature'

BNR Interview | ‘Vol onder de grond’

Maarten Bouwhuis interviewt onze bedrijfsleider Daniel de Raat over hoe we het enorm aantal toegenomen kabels en leidingen onder de grond goed kunnen reguleren, met elkaar afstemmen én met zo min mogelijk impact voor de omgeving. Over innoveren, schoppen tegen heilige huisjes en hoe wij daar als ondergronds boorbedrijf positie op innemen.

Beluister het volledige interview op BNR Nieuwsradio en hoor hoe Van Leeuwen Sleufloze Technieken aankijkt tegen de grote uitdagingen o.a. ten aanzien van de energietransitie en het verzwaren van onze netwerken om deze transitie mogelijk te maken. Glasvezel, water, warmtenet, elektra voor je laadpaal. Het wordt vol onder de grond. Hoe gaan we dat op een slimme manier reguleren en op elkaar afstemmen.

Met zo min mogelijk impact op de omgeving. Dat wordt innoveren, schoppen tegen heilige huisjes en als bedrijf in boortechnieken kun je daar ook een positie in pakken. Maarten Bouwhuis gaat stage lopen bij Van Leeuwen Sleufloze Technieken in Woerden. Hij draait mee bij een grote boring en hoort alles over innovaties en nieuwe creatieve ideeën om de roadmap onder de grond te maken. “Om uiteindelijk echt meer orde te krijgen onder het maaiveld te krijgen, moeten we ons wel heel rebels gaan gedragen”, stelt bedrijfsleider Daniël de Raat. “Voordat we netbeherend Nederland aan onze zijde krijgen en we daar invloed op hebben, dan zijn we wel een paar stappen verder.” De Raat denkt wel met innovatieve oplossingen de kartrekker te kunnen zijn.

Hier te beluisteren: