GvL Boringen Subsea Drilling

Subsea Drilling ®

In de bergingsmarkt gaat het erom kettingen of stroppen precies aan te brengen onder scheepswrakken. Traditionele methoden zijn tijdrovend en niet exact. Van Leeuwen Sleufloze Technieken kan dit wel en tegen een fractie van de kosten.

De Subsea Drill Rig (onderwaterboormachine) die Gebr. van Leeuwen Boringen heeft ontwikkeld is de oplossing voor het zeer precies aanbrengen van kettingen en stroppen onder scheepswrakken. De machine wordt op de zeebodem geplaatst en bediend vanuit een controle-unit aan boord van een schip, ponton of jack-up. Tijdens de booroperatie zijn hierdoor slechts duikers benodigd voor het loskoppelen van de boorkop en het bevestigen van een ruimer en ketting. Er kan dus met relatief klein equipment worden gewerkt. Dit is sneller en goedkoper en de plaatsbepaling van de aan te brengen ketting is veel trefzekerder dan bestaande systemen.

Nu kan dit dus een stuk sneller en goedkoper. Het vanaf de zeebodem uitvoeren van boorwerkzaamheden (subsea drilling) is nog niet eerder gedaan.

 

Bent u geïnteresseerd in onze technieken of heeft u vragen?