GvL Boringen gesloten frontboring

Gesloten front boringen

Van Leeuwen Sleufloze Technieken zet veelal in eigen beheer ontwikkeld materieel in. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de boormachines en equipment onderling uitwisselbaar zijn en voor elke situatie de beste combinatie gekozen kan worden. Al ons materieel wordt periodiek onderhouden en volgens de geldende standaarden gekeurd.

Schildboringen / Gesloten Front boringen / Microtunneling

Van Leeuwen Sleufloze Technieken maakt met eigen equipment schildboringen met diameters van 400 mm tot 3000 mm. Dit met alle bekende buissoorten, zoals staal, beton, gres, glasvezelversterkte (GVK) en polymeerbuizen. Andere materialen zijn uiteraard ook mogelijk, bijvoorbeeld kunststofbuizen voor een verantwoorde afvoer uit laboratoria. Deze techniek wordt ook wel gesloten front of microtunnelling genoemd.

Een groot voordeel van schilboringen is, dat ze ‘in den natte’ kunnen worden uitgevoerd, zonder grondwaterverlaging in het te boren traject. Waar bemaling van de vertrek- en het aankomstpunt niet mogelijk is, biedt een damwandconstructie met onderwaterbetonvloer uitkomst.

Bent u geïnteresseerd in onze technieken of heeft u vragen?