GvL Boringen HDD

HDD – Horizontaal gestuurde boringen

Wij beschikken over mini-, midi- en maxi-rigs voor gestuurde boringen met diameters van 25 mm tot 1400 mm. Daarbij kunnen alle bekende materialen worden gebruikt, zoals staal, nodulair gietijzer, poly-ethyleen (PE) en glasvezelversterkte (GVK) buizen.

HDD – Horizontaal gestuurde boringen

(Horizontal Directional Drilling)

Gestuurd boren vindt plaats vanaf het maaiveld en vereist geen bouwkuipen of verlaging van grondwaterstanden. Zowel bovengrondse als ondergrondse infrastructuur worden volledig ontzien.

Metingen

Tijdens de pilootboring van het boorproces verricht Gebr. van Leeuwen doorlopend surveymetingen. Deze metingen worden uitgevoerd met een traditioneel ‘walk-over’ systeem of met een computergestuurd meetsysteem, afhankelijk van de diepte en de begaanbaarheid van het tracé, de moeilijkheidsgraad van de boring, of vereisten van de opdrachtgever.

Daarnaast beschikken wij over de nieuwste en meest geavanceerde systemen, zoals een optische gyroscoop. De sonde, geplaatst direct achter de boorkop, meet de drie hoeken van de boorkop ten opzichte van het geografische noorden. Speciale software verwerkt de data tot boorkopposities en vergelijkt deze met berekende posities en het gewenste traject van de boorkop.

Bent u geïnteresseerd in onze technieken of heeft u vragen?