'innovators
by nature'
"In de bergingsmarkt gaat het erom kettingen of stroppen precies aan te brengen onder scheepswrakken. Traditionele methoden zijn tijdrovend en niet exact. Van Leeuwen Sleufloze Technieken kan dit tegen een fractie van de kosten."

Subsea Drilling®

Wanneer kiezen voor Subsea Drilling?

De Subsea Drill Rig (onderwaterboormachine) die Van Leeuwen Sleufloze Technieken heeft ontwikkeld is de oplossing voor het zeer precies aanbrengen van kettingen en stroppen onder scheepswrakken.

Wat zijn de voordelen?

  • Sneller dan traditionele methoden
  • Goedkoper dan traditionele methoden
  • Werkt met relatief klein equipment pakket
  • Plaatsbepaling aanbrengen ketting veel trefzekerder dan bestaande systemen

Hoe werkt het?

De machine wordt op de zeebodem geplaatst en bediend vanuit een controle-unit aan boord van een schip, ponton of jack-up. Tijdens de booroperatie zijn hierdoor slechts duikers benodigd voor het loskoppelen van de boorkop en het bevestigen van een ruimer en ketting. Er kan dus met relatief klein equipment worden gewerkt. Dit is sneller en goedkoper en de plaatsbepaling van de aan te brengen ketting is veel trefzekerder dan bestaande systemen. Nu kan dit dus een stuk sneller en goedkoper. Het vanaf de zeebodem uitvoeren van boorwerkzaamheden (Subsea Drilling) is nog niet eerder gedaan.

Subsea Drilling