'innovators
by nature'
"De Pipe-Pusher is een leidingdrukinrichting die de duw- en trekkrachten op een pijpleiding reduceert bij het boven- of ondergronds transporteren. De Pipe-Pusher, octrooinummer P29271, is een leidingdrukinrichting met eindeloze transportorganen voor gebruik tijdens een intrekproces van horizontaal gestuurd boren. Onze 130-tons Pipe-Pusher heeft een range van Ø 219 mm – Ø 1420 mm / 8” – 56” en gebruikt vier met profielrubber beklede tracks om zijn krachten over te brengen op de pijpleiding. De 50-tons Pipe-Pusher, met een range van Ø 280 mm – Ø 1220 mm / 11”-48”, gebruikt massieve rubber banden."

Pipe-Pusher®

Wanneer kiezen voor de Pipe-Pusher?

De Pipe-Pusher is door Van Leeuwen Sleufloze Technieken ontwikkeld om bij de gestuurde boortechniek (HDD) te worden ingezet om de benodigde trekkracht van de rig te reduceren, de pijpleiding in het boorgat te centreren en het gewicht van de leiding op de rollenbaan weg te nemen. Daarnaast worden onze Pipe-Pushers ingezet om pijpleidingen aan te brengen bij aanlandingen. Ook worden de Pipe-Pushers ingezet om leidingen in buizen aan te brengen, en transportleidingen te relinen.

Wat zijn de Voordelen van de Pipe-Pusher?

  • Reduceert benodigde trekkracht van de rig
  • Centreert pijpleiding in het boorgat
  • Neemt gewicht van de pijpleiding op de rollerbaan weg
  • Eindeloze transportorganen

Hoe werkt het?

Het boorgat is gemaakt met een HDD-rig die vanaf de kant een pilotboring en een zgn. push-reaming uitvoert, waarna de Pipe-Pusher de pijp in het boorgat duwt.

Pipe pusher