'innovators
by nature'

WARMTENET HENGELO

Wij hebben de volledige engineering verzorgd voor het project in Hengelo. Door Warmtenet Hengelo worden verschillende bestaande distributienetten met elkaar verbonden door middel van een backbone structuur.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Opdrachtgever

MVOI

Uitvoeringsperiode

Lengte boring(en)

85 m tot 287 m

Doorsnede boring(en)

DN400 met verloop naar een DN250 / De HT leidingen hebben diverse diameters en bestaan gedeeltelijk uit PEX leidingen

Werkzaamheden

De backbone zal worden gevoed met restwarmte van de AkzoNobel fabriek aan de zuidkant van Hengelo. Vanaf het AkzoNobel-terrein voorziet deze backbone verschillende decentrale energiecentrales (DEC’s) van warmte. De leidingen die de DEC’s voeden zijn lage temperatuur leidingen (LT). Vanaf de DEC’s worden diverse warmte-overdrachtsstations (WOS) gevoed. Dit zijn hoge temperatuur leidingen (HT). De backbone bestaat uit een DN400 leiding die verloopt naar een DN250, de HT leidingen hebben diverse diameters en bestaan gedeeltelijk uit PEX leidingen. In het tracé zijn meerdere gestuurde boring (HDD) opgenomen om het diverse infrastructurele werken te kruisen.

Bijzonderheden

Om deze gestuurde boringen te kunnen realiseren is het noodzakelijk om enkele infrastructurele werken te kruisen. Dit project wordt in samenwerking met MVOI uitgevoerd.

VIDEO